Угоститељско-туристичка школа
ул. Мајковског бр.2, 18000 Ниш
Телефон: 018/233 830
 • УПИС УЧЕНИКА 2015-2016. ГОДИНЕ

  Планом уписа за школску 2015-2016. годину планиран је упис шест одељења следећих образовних профила...

 • КОКТЕЛИ НА НАШ НАЧИН!
  КОКТЕЛИ НА НАШ НАЧИН!
 • КК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - ГОСТ НАШE ШКОЛE
  КК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - ГОСТ НАШE ШКОЛE
 • ЛАЈАЛИ СМО И НА ЗВЕЗДЕ
  ЛАЈАЛИ СМО И НА ЗВЕЗДЕ
 • ШКОЛСКА РАДИОНИЦА МАРГЕР
  ШКОЛСКА РАДИОНИЦА МАРГЕР
 
 
 • Font size: Larger Smaller

Такмичење "Златни котлић 2013"

 

            Удружење угоститељских и туристичких посленика Ниша, у оквиру традиционалне манифестације „Златне руке“ организовало је10.05.2013.године девето такмичење у спремању јела од рибе, рибље чорбе и рибљег паприкаша, под називом „Нишки златни котлић 2013“.

Због великог интересовања угоститеља из земаља у окружењу ово такмичење је имало међународни карактер.

Такмичење у спремању јела од рибе се одвијало у ресторану „Нишлијска механа“, а такмичење у спремању рибље чорбе и рибљег паприкаша под отвореним небом поред реке Нишаве код поменутог ресторана.

                 Угоститељско-туристичка школа Ниш, као и сваке године, традиционално учествује на овом такмичењу. Ове године се такмичило 6 екипа. У спремању јела од рибе такмичили су се ученици одељења IV/1 Стојанов Иван и Петровић Никола. У спремању рибљег паприкаша такмичиле су се две екипе, тј. ученици одељења IV/1 Миленковић Стефан и Костић Милица и ученици одељења II/4 Павловић Петар и Тричковић Марија,док су рибљу чорбу припремале три екипе, и то ученици одељења IV/1 Радуловић Јован и Ранђеловић Александра, одељења II/5 Динић Димитрије и Николић Катарина и ученици  III/2 Цакић Дарко и Јовановић Ненад.

                   Освојене су бројне златне медаље и три пехара и то : у спремању рибље чорбе освојено је прво место, у спремању рибљег паприкаша друго,а у спремању јела од рибе треће место.

                   Екипе ученика припремали су професори наше школе и то: Пенков Вијолета,, Игрошанац Снежана,Бероња Милица, Милојић Милан, који су их учили и научили, као што се може видети из остварених резултата.