Угоститељско-туристичка школа
ул. Мајковског бр.2, 18000 Ниш
Телефон: 018/233 830
 • УПИС УЧЕНИКА 2015-2016. ГОДИНЕ

  Планом уписа за школску 2015-2016. годину планиран је упис шест одељења следећих образовних профила...

 • КОКТЕЛИ НА НАШ НАЧИН!
  КОКТЕЛИ НА НАШ НАЧИН!
 • КК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - ГОСТ НАШE ШКОЛE
  КК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - ГОСТ НАШE ШКОЛE
 • ЛАЈАЛИ СМО И НА ЗВЕЗДЕ
  ЛАЈАЛИ СМО И НА ЗВЕЗДЕ
 • ШКОЛСКА РАДИОНИЦА МАРГЕР
  ШКОЛСКА РАДИОНИЦА МАРГЕР
 
 
 • Font size: Larger Smaller

РУСКА ТРАДИЦИЈА У СРБИЈИ - РУСКИ ПРАЗНИК МАСЛЕНИЦА

У Угоститељско-туристичкој школи дана 28.02.2014.године обележен је руски празник – покладе. У холу школе ученици су говорили о руској традицији обележавања овог празника. Програм је организован од стране наставникаруског језика Лоске Станковић и наставника енглеског језика Радмиле Бероње у сарадњи са наставницима страних језика и наставницима посластичарства Тамаре Ристић и Бранке Плавшић.

Програм је пропраћен разноврсним садржајем-руском музиком,поезијом, и филмом, као и пословице о Масленици и тражење опроштаја који се говори за време последњег дана Масленице (Прошчаљное Воскресење уочи Великог поста) у извођењу ученика одељења IV2, Петра Јовановића и Анђеле Живковић

                                

 

 

 

 

 

 

 

Хол школе био је украшен паноима који су урадили ученици Денић Младен (I6), Валентина Проловић(II7), Кристина Стојадиновић(I6), Милица Момчиловић (I6) и Катарина Стојановић(I6).

За време обележавања Масленице наставници су имали прилику да се послуже палачинкама и чајем који су припремљени од стране ученика одељења II1 и ученицима који уче руски језик Јаном Станковић ( I4),Дарком Ђокићем (IV3)и Стефаном Јовановићем (IV3).