Угоститељско-туристичка школа
ул. Мајковског бр.2, 18000 Ниш
Телефон: 018/233 830
 • УПИС УЧЕНИКА 2015-2016. ГОДИНЕ

  Планом уписа за школску 2015-2016. годину планиран је упис шест одељења следећих образовних профила...

 • КОКТЕЛИ НА НАШ НАЧИН!
  КОКТЕЛИ НА НАШ НАЧИН!
 • КК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - ГОСТ НАШE ШКОЛE
  КК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - ГОСТ НАШE ШКОЛE
 • ЛАЈАЛИ СМО И НА ЗВЕЗДЕ
  ЛАЈАЛИ СМО И НА ЗВЕЗДЕ
 • ШКОЛСКА РАДИОНИЦА МАРГЕР
  ШКОЛСКА РАДИОНИЦА МАРГЕР
 
 
 • Font size: Larger Smaller

Европски дан језика

 

Европски дан језика је установљен у Савету Европе 2001. године. Обележава се ради скретања пажње јавности на лингвистичко богаство Европе.

У петак 26. септембра уценици и наставници Угоститељско-туристичке школе су на занимљив и оригиналан начин обелезили овај дан. Организатори приредбе били су наставници страних језика као и српског језика и књижевности. Они су са својим ученицима повели публику на виртуално путовање по Европи. Ученици су на страним језицима представили неколико европских држава говорећи о њиховој култури, знаменитостима, историји, кухињи... Осим четири страна језика који се уче у школи (енглески, француски, немачки и руски), говорили су и на италијанском и грчком. Конферанса је вођена на српском језику. Приредба је одржана у кабинету услуживања који је био украшен постерима, географским картама и заставицама европских држава. За то су се побринули наставници агенцијског и хотелијерског пословања. На крају приредбе, уцесници, наставници и гости су се послужили националним специјалитетима европских држава које су припремили ученици уз помоћ наставника куварства и посластичарства.

На овај начин, наставници и ученици Угоститељско-туристичке школе су указали на важност учења страних језика како би могли да ценимо и разумемо богату језичку и културолошку разноликост. Мото приредбе био је "Колико језика говориш, толико људи вредиш".