Занимање угоститељски техничар у нашој школи је веома атрактивно.

У току школовања ученици се оспособљавају за услуживање најкомпликованијих јела и услуживање мешаног пића кроз следеће наставне теме:

  1.  врсте доручака,
  2.  услуживање у кафани,
  3.  услуживање у пансиону,
  4.  услуживање заједничких оброка,
  5.  услуживање у превозним средствима,
  6.  бар и барско пословање,
  7.  коктел партија,
  8.  дорада јела пред гостом – транширање, фламбирање, филирање рибе, као и припрема тартар бифтека пред гостом,
  9.  банкет,
  10.  хладан бифе,
  11.  чајанка.

Све ове наставне теме обрађујемо практично са намирницама и одговарајућим пићем за коктеле у кабинету услуживања и школској радионици Ресторану “Јадран”.

За ово занимање ученици се школују четири године. Након завршеног школовања у нашој школи ученици имају велику проходност за наставак свог школовања.

Предмети које ученици изучавају током школовања на овом образовном профилу приказани су у табели

Предмети који се изучавају у оквиру образовног профила угоститељски техничар