Драги будући ученици!
У школској 2023/2024. години уписујемо следеће смерове:
КОНОБАР
Стручне компетенције:-Одржавање хигијене и здравствено-безбедносних услова, обављање припремних и завршних радова спровођењем ресторанске процедуре, пријем госта и поруџбине, услуживање госта пићем, услуживање госта храном, извршавање административних послова.
Подручја запошљавања : снек бар, бифе, пансион, кафана, ресторан, кафе посластичарнице.
Потребан број бодова претходних година:
54,90 (2019/2020)
52,59 (2020/2021)
41,66 (2021/2022)
ПОСЛАСТИЧАР
Стручне компетенције:-Организовање сопственог рада и радног места, пријем, обрада, паковање и складиштење намирница и готових посластица, припрема топлих, хладних и сувих посластица, пријем и издавање поруџбине, вођење евиденција.
Подручја запошљавања: посластичарнице у кухињама угоститељских објеката, послстичарнице, болничке кухиње, кухиње дечјих и студентских ресторана, индустрија посластица.
Потребан број бодова претходних година:
54,83 (2019/2020)
59,86 (2020/2021)
48,24 (2021/2022)
КУВАР
Стручне компетенције:-Организовање сопственог рада и радног места, оријем, обрада и складиштење намирница, припрема јела за издавање, издавање поруџбине, вођење евиденција
Подручја запошљвања: ресторанске кухиње, пансион, кафана, кухиње дечијих установа, студентски ресторани, болничке кухиње, бродске кухиње, индустрија готових јела.
Потребан број бодова претходних година:
61,26 (2019/2020)
61,13 (2020/2021)
61,25 (2021/2022)
ТУРИСТИЧКИ ТЕХНИЧАР
Стручне компетенције:Припрема туристичких услуга, израда туристичких услуга, пласирање туристичких услуга, продаја туристичких услуга, праћење реализације туристичких услуга, обављање рецепцијских послова у хотелу, организовање скупова и пратећих услуга у хотелу или преко агенције
Подручја запошљавања: хотели, мотели, пансиони, путничке агенције, ауто-мото савез итд.
Потребан број бодова претходних година:
66,77 (2019/2020)
69,45 (2020/2021)
71,44 (2021/2022)
КУЛИНАРСКИ ТЕХНИЧАР
Стручне компетенције:Припрема, сервира и декорише – предјела (хладна и топла), салате и зимнице, супе, чорбе и потаже, готова јела, јела по поруџбини, јела са роштиља, јела од риба, варива и прилоге, основне посластице, саставља јеловник и мени карту, израђује основне калкулације.
Подручје запошљавања: хотелски ресторан, класични ресторан, специјализован ресторан, снек бар, резиденције и протоколи, ресторани на саобраћајним средствима.
Потребан број бодова претходних година:
73,44 (2019/2020)
72,39 (2020/2021)
76,14 (2021/2022)
ХОТЕЛИЈЕРСКО-РЕСТОРАТЕРСКИ ТЕХНИЧАР
Радне компетенције : Обавља припреме и завршне радове у угоститељству, врши пријем, прихват и смештај гостију у угоститељском објекту, услужује госте пићем, напицима, храном и посластицама, води административно-књиговодствене послове у угоститељском привредном друштву
Подручја запошљавања: хотелски ресторани, класични ресторани, специјализовани ресторани (рибљи,ловачки и сл.), национални ресторанирезиденције, протоколи, саобраћајна средства (брод, воз, авион).
Потребан број бодова претходних година:
64,46 (2019/2020)
66,57 (2020/2021)
61,75 (2021/2022)