Занимање угоститељски техничар у нашој школи је веома атрактивно.
У току школовања ученици се оспособљавају за услуживање најкомпликованијих јела и услуживање мешаног пића кроз следеће наставне теме:
- врсте доручака,
- услуживање у кафани,
- услуживање у пансиону,
- услуживање заједничких оброка,
- услуживање у превозним средствима,
- бар и барско пословање,
- коктел партија,
- дорада јела пред гостом – транширање, фламбирање, филирање рибе, као и припрема тартар бифтека пред гостом,
- банкет,
- хладан бифе,
- чајанка.
Све ове наставне теме обрађујемо практично са намирницама и одговарајућим пићем за коктеле у кабинету услуживања и школској радионици Ресторану „Јадран“.
За ово занимање ученици се школују четири године. Након завршеног школовања у нашој школи ученици имају велику проходност за наставак свог школовања.
Предмети које ученици изучавају током школовања на овом образовном профилу приказани су у табели
Предмети који се изучавају у оквиру образовног профила угоститељски техничар